Contactgegevens:
Schoolstraat 7
5328 BA Rossum
Tel:06-19700202
email: info@eszentialvision.nl

Hartelijk welkom op de website van Eszential Vision Trainingen

Op deze site zal ik trachten een beeld te schetsen van hetgeen ik te bieden heb aan klanten. De site is onderverdeeld in een aantal sub-menu’s die elk een ander product beschrijven en bedoeld zijn voor verschillende doelgroepen. Op deze welkoms pagina zal ik mezelf eerst voorstellen en ga ik iets ga vertellen over mijn achtergrond.

In 1976 ben ik begonnen met de oosterse krijgskunst Karate en sinds midden jaren 80 als lesgever aan jeugd en volwassenen. Ik heb een intensieve wedstrijdcarričre achter de rug, waarbij ik meermalen kampioen geweest ben in de jaren 80 en 90. Internationaal heb ik aan europese- en wereldkampioenschappen deelgenomen, met als hoogtepunten een 3e plek individueel op een EK junioren en meerdere podiumplaatsen in teamverband. Al met al een leerzame en spannende tijd. Nu ik ouder ben is die competitieve drive er niet meer en is de spirituele en energetische kant van de krijgskunsten steeds meer op de voorgrond komen te staan. De nadruk verlegde zich steeds meer van het uiterlijke karate naar het innerlijke.
Vanuit die optiek ben ik rond 2001 begonnen met intensieve Zen- meditatie om die interesse meer gestalte te geven en het onderzoek te verdiepen. Naast dagelijkse meditatie neem ik geregeld deel aan retraites onder leiding van mijn leraar Ad van Dun, die altijd zeer leerzaam maar ook heftig kunnen zijn.

Wat begon als aanvulling op mijn karate-achtergrond bleek steeds meer te gaan over de diepste vragen die ik als mens heb. Wie ben ik? Wat is de zin van dit alles en hoe kan ik dit alles in de soms weerbarstige praktijk belichamen?
Op uitnodiging van een bevriende coach/ bedrijfstrainer heb ik toen een aantal workshops gegeven in het bedrijfsleven in het kader van procesvaardigheden en verdieping/ teambuilding, waarbij ik gebruik maakte van oefenvormen uit het karate. Ook heb ik toen fotografie ingezet als hulpmiddel tot zelfreflectie. Dit beviel wederzijds zo goed dat ik medio 2009 besloten heb hier verder in te gaan en wat uiteindelijk geresulteerd heeft in mijn bedrijf Eszential Vision Trainingen. De combinatie van karate, de zen meditatie en fotografie bleek ook een bruikbare invalshoek voor anderen te kunnen zijn.

[Trainingen] [Welkom] [Visie] [Kwaliteit] [Bedrijfsuitje]